beetje techniek

uitleg over het steppen in de praktijk

De afzet (kick)
Ontspannen afzetten is de basis van het steppen.
Knijp niet in het stuur maar houd het relaxed vast. Span je spieren niet onnodig aan.
Probeer je slag af te maken en het been uit te zwaaien naar achteren en weer 'losjes' naar voren zwaaien met een ontspannen lichtgebogen knie.
Wil je meer snelheid dan vaker afzetten en een snellere rotatie van je benen te maken. Dit resulteert in een kortere slag.

Afwisselen van been
Tijdens het steppen wissel je regelmatig van been omdat het been waar je op staat moe wordt (het verzuurt). Je zult even moeten wennen aan het wisselen van been omdat het plankje vrij smal is, maar na een paar keer gaat het wisselen al snel soepeler.
Het wisselen begint door het gewicht op je standbeen naar je hak te verplaatsen,
-Draai je standbeen op de hiel naar buiten
-Plaats de tenen van je andere voet op de vrijgekomen ruimte.
-Haal je standbeen van de plank en draai je andere voet nu helemaal op de plank.

beetje praktische step informatie
Zodra je weer gaat wisselen dit herhalen.

Remmen
Controleer je hele step voordat je vertrekt, maar controleer zeker altijd de werking van je remmen, rem alleen als het nodig is en rem gedoseerd, iedereen komt voor zijn plezier en kijkt in het rond, niet veel mensen zijn gewend aan het rondrijden op een step. Zomaar plotseling remmen vraagt om ongelukken. Geniet van je uitje en denk aan ieders veiligheid.

Grondspeling
De kickbike step is laag en heeft maar weinig grondspeling anders zou je veel te veel door je standbeen moeten zakken om af te zetten. Omdat hij zo comfortabel laag gemaakt is kan je niet de stoep op- en afrijden!
Neem zo veel mogelijk de op- en afritjes die door heel de stad zijn aangelegd of rem en stap af.

Omhoog en Omlaag
Als je naar boven stept is het belangrijk dat je veel sneller moet afzetten oftewel kortere slagen maken.
Naar beneden is het belangrijk dat je je snelheid niet onderschat, want het kan heel hard gaan zelfs in Nederland haal je op sommige plekken al snel meer dan 60 km/u. Kijk dus uit en ga vooral niet gehurkt op je Kickbike staan, maar houd je beide benen ontspannen bijna gestrekt en sta met 2 voeten op het plankje! Rem altijd rustig, er rijdt iemand vlak achter je en vergeet niet....veiligheid gaat voor de kick, een aanvaring met de straat is genadeloos en pijnlijk.
Is er wind dan tegen de wind in net als omhoog steppen dus kort en vaak afzetten, met de wind mee maak je rustige lange slagen.

Tot slot
Kantel de onderkant van je bekken niet naar achteren zodat je een holle rug krijgt, probeer juist de onderkant van je bekken iets naar voren te trekken alsof je je onderrug een beetje bol wilt maken en ondertussen, ontspannen afzet, kickbike, grondspeling

denk altijd eerst aan de veiligheid van u en de anderen en laat uw plezier echt plezier zijn!

 

 

naar boven | printen | afspraak maken | vorige | volgende
voorwaarden | disclaimer

Valide CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional