kunst route

Naar kunst hoeft u in Rotterdam niet ver te zoeken!
Met een begeleide "kunst"steptocht ziet u veel van de kunst in en rond het centrum. De keus is groot en als u van oude beelden houdt staat natuurlijk "Erasmus" op het programma, de "Verwoeste Stad" van Osip Zadkine kunt u bekijken en we steppen langs de Maaskunst van Auke de Vries maar er is veel meer dan deze overbekende kunstkopstukken.
Neem bijvoorbeeld De Maagd van Holland, het monument voor een Ezel, de Delftse Poort, The Husband of the Doll, Wall relief no.1 (tijdelijk onbereikbaar) en de Welvaart beter bekend als "Nakie van het Blakie".
Houdt u van beelden, monumenten, klassiek of modern, het is er allemaal.
Natuurlijk volgen we op de heen- of terugweg van uw kunst steptocht de cultuur/kunstas van Rotterdam waar we de Muze van Picasso "Sylvette" gevangen door Carl Nesjar zien en "L'Homme qui marche" van Auguste Rodin, even opzij staat Paul McCarthy's (omstreden) Santa Claus die volgens hem toch echt gewoon een Kerstboompje vasthoudt.
Gezien de enorme keuze in kunstaanbod moeten we helaas een keuze maken, uw keuze!

Afhankelijk van uw interesse kunt u kunstwerken zien van o.a.:
Willem de Koning
Charlotte van Pallandt
Oswald Wenckebach
Lebbeus Woods
Giuseppe Penone
Richard Artschwager
Thom Puckey
Shinkichi Tajiri
Coop Himmelb(l)au
Wessel Couzijn
Dora Dolz

Is uw interesse gewekt, ga dan op kunststeptocht met StepJeRot,
een koffiestop is nooit een probleem, eerder een gezellige onderbreking.

Het museumpark wordt omgeven door veel musea en ook de kunst in dat park is een kijkje waard maar veel van de kunst die we met de step gaan zien staat ergens anders in de stad. We moeten echter een keuze maken omdat, alle kunst in Rotterdam zien, een paar dagen zou duren.

Tijdens uw tocht langs de kunst staan er ook genoeg gebouwen die een "kunstwerk" anzich zijn. (Unilever, Kubuswoningen, Nederlands Foto Museum etc.etc. en voor de kunstliefhebbers die iets verder willen gaan, steken we zeker ook even de Maas over om ook even bij de Holland America Line naar de "bagagekunst", "lost luggage depot" te kijken, Lodewijk Pincoff en .

 

naar boven | printen | afspraak maken | vorige | volgende
voorwaarden | disclaimer

Valide CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional